2019 DANS & KONSERVATUVAR HAZIRLIK DERSLERİ



FARKLI GRUPLAR İÇİN VE ÖZEL ( JAZZ ) DANS DERSLERİ 
BİREYSEL ÇALIŞMALAR VE KONSERVATUVAR HAZIRLIK DERSLERİ
JAZZ DANCE ENERJİ BÜTÜNLÜĞÜNÜN - ÖZDEKİ GÜÇ TEZAHÜRÜ


























Eksik hissettiğin gücü bir başkasında arama!

Sende de var...

Doğu felsefesi, Ying (kadınsı-alıcı), Yang (erkek-aktif) evrendeki tüm enerjinin bu iki güçten meydana geldiğini söyler.

Hepimiz dişi ve erkek enerjilerini içgüdüsel olarak içimizde taşırız. Yaşamımızın özü, her zaman dengede olmaktan geçer. Ying-Yang karşıtlığı değil, birliği temsil etmektedir.

ERİL

Eril enerji, zihinsel gücü, savaşçılığı, konuşmayı temsil eder, nüfuz edicidir. Sıcaktır ve çabucak alev alır. Eril enerjisi baskın olan kişiler, güç odaklıdırlar, evet demekte zorlanır ve hatta sevgiyi zayıflık olarak görürler. Doğrusal, analitik, stratejik ve pratiktirler. Eril enerji kısıtlandığında agresif olurlar. Değişimleri ise zaman ister. En önemli özelliği, bizi harekete geçiren tarafımız olmasıdır.

DİŞİL

Dişil Enerji; soğuktur, etkiye tepki gösterendir. Güçten kaçarlar, sevgi odaklıdırlar. Adım atmadan önce düşünür. Alıcıdır. Yumuşaktır. Güvenliğini düşünen, telaşsız, edilgen, duygusal, sezgisel ve ilham doludur. Uyum sağlayan, fedakar, durağan olan bu enerji soğuktur. Isınması yavaş olur ve uzun sürer. Harekete geçebilmek için dışarıdan motivasyona ihtiyaç duyan, izleyen ve gözleyendir. Evreni içten etkileyen yaratıcı enerjinin kaynağıdır. Bilge ve en derin tarafımızdır.

DENGEDEKİ GÜÇ

Her iki enerjinin de aşırı ucu hem kişiye hem bütünlüğe zarar verir. Hem eril hem de dişil enerjilerimizi fark etmek, her ikisinin de güçlü yönlerini beslemek, yaşam içinde çok daha kolay yol almamızı sağlayacaktır. Bu nedenle iki ucun da dengede olması gerekir.

Danstaki Enerji Bütünlüğünün Tezahürü; Özdeki Güç

Çalışmamızda, Yin ve Yang kutuplaşması oluşturmayı başardığımızda, hareket doğar ve sürekliliğini korur. Bunun için teknik bilgiler haricinde dans ederek kendimizi tanıma ve geliştirme imkanını sunan çalışmamız zihinsel ve fiziksel sınırlarımızı aşmamıza imkan tanıdığı kadar, eğlenceli de olacaktır.

Jazz Dance

Genellikle Broadway müzikallerinde görülen Jazz Dans, bale, modern, street, hip hop, dans türlerini barındıran bir ifade biçimidir. Temeli bale olan Jazz Dance, Beyonce'un dans figürlerine kadar uzanır.

Pop, Funk, Hip – Hop ve günümüzün hit parçalarında dans edilen Jazz Dans, yoğun teknik ısınma, izolasyon ve kas ve tüm eklemleri güçlendiren teknik çalışmalarının ardından, dinamik bir koreografi ile sonlandırılır.


Öz – Gür olmak istiyorsan, tek çare kendi özünü güçlendirmektir.
Bu eylem de kendini tanımaktan geçer.

Sabırla,
Öz- enle,
Sevgiyle,
Yargısız.